Karfiolový „kuskus“ so šošovicou
Vegánske / Vegetariánske / 50 minút / Jednoduché
Ak hľadáte výživnú a bezlepkovú alternatívu kuskusu, už nemusíte hľadať! Tento recept plný marockých chutí predstavuje ľahké a rýchle jedlo, ktoré je ideálne na každý deň. Tento kuskus so zeleninou ulahodí vašim chuťovým bunkám.
Ingrediencie
2 porcie
1/2 veľkého karfiolu alebo 1 malý
1/2 šálky šošovice
1 cibuľa
1/4 ČL zelené korenie
1/2 červenej papriky
1 strúčik cesnaku
1/2 baklažánu
1 PL sezamovej pasty tahini
1 PL Ras el Hanout korenia
soľ a čierne korenie
Postup
Šošovicu vložte do veľkej misy a pridajte dvojnásobné množstvo vody ako šošovice. Nechajte ju cez noc máčať.
Šošovicu sceďte, opláchnite a pridajte do hrnca s lyžičkou rasce a dostatkom studenej vody. Priveďte k varu, znížte teplotu a nechajte dusiť 20 minút. Po uvarení sceďte a odložte.
Zeleninu nakrájajte a poduste na panvici s trochou soli a čierneho korenia. Po zmäknutí pridajte šošovicu a povarte ďalších pár minút. Pridajte Ras el Hanout a tahini a premiešajte. Odstavte z plameňa.
Karfiol nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Postupujte, kým nezískate kuskusovú štruktúru. Dajte pozor, aby ste karfiol príliš dlho nemixovali, aby ste ho nerozmixovali až do kašovitej konzistencie.
Karfiolový „kuskus“ vložte do misy a pridajte restovanú šošovicu a zeleninu.
Tip na každý deň
Ak nemáte karfiol alebo by ste chceli vyskúšať niečo trochu iné, môžete kuskus pripraviť aj z brokolice.