Krémová polievka z maslovej tekvice a cíceru s kokosovým mliekom a cícerovými krutónmi

Bez lepku / Bez laktózy / 50 minút / Jednoduché

Je chladný deň a jediné, na čo myslíte je, že sa schúlite pod prikrývku a chcete sa zahriať. Presne na takýto deň máme pre vás ten správy recept. Jemná sladkosť tekvice a krémová konzistencia kokosového mlieka, zmiešaná s korenistým chrumkavým cícerom je presne to, čo potrebujete.

Ingrediencie

4 porcie

  • 1/2 maslovej tekvice

  • 1 cibuľa

  • 1 1⁄2 šálky cíceru

  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru alebo vody

  • 2 PL extra panenského olivového oleja

  • 4 PL kokosového mlieka

  • 1 ČL rasce

  • štipka soli

Cícerové krutóny:

  • 1 ČL mletej rasce

  • 1 ČL kurkumy

  • 1/2 ČL škorice

  • 1/2 ČL sušeného cesnaku

  • štipka čierneho korenia

  • šťava z 1 citróna

  • štipka soli

Postup

  1. Cícer nechajte cez noc namočený v dostatočnom množstve vody.

  2. Ráno cícer prepláchnite a vymeňte vodu, nechajte namáčať ešte približne hodinu. Sceďte, pridajte do hrnca s lyžičkou rasce a varte 45 – 50 minút, alebo do mäkka. To, či je cícer uvarený môžete jednoducho vyskúšať – skúste cícer rozpučiť vidličkou.

  3. Po dovarení cícer sceďte. Teplovzdušnú rúru predhrejte na 185 ° C.

  4. Maslovú tekvicu rozpoľte, cibuľu očistite a obe dajte piecť približne na 35 minút. Medzitým si cícer rozdeľte na dve polovice. Jednu polovicu dajte do misky, pridajte rascu, kurkumu, škoricu, sušený cesnak, dochuťte soľou a korením a pridajte šťavu z citróna. Dôkladne premiešajte a rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Cícerové krutóny pečte v rúre 35 – 45 minút. Môžete ich piecť aj naraz s tekvicou.

  5. Po dopečení nechajte tekvicu a cibuľu chvíľku vychladnúť a vložte ich do mixéra aj s druhou polovicou cíceru.

  6. Pridajte zeleninový vývar a rozmixujte všetky ingrediencie spolu. Postupne pridávajte aj extra panenský olivový olej, aby mala polievka krémovejšiu konzistenciu. Ak máte radšej redšie polievky, pridajte viac vývaru alebo vody.

  7. Polievku naberte do misiek alebo tanierov, jemne ozdobte kokosovým mliekom a chrumkavým cícerom. Dobrú chuť.

Tip na každý deň

Ak chcete ušetriť čas, uvarte viac cíceru naraz a potom ho zamrazte. Takto budete mať cícer k dispozícii vždy, keď naňho budete mať chuť.

Anterior
Anterior

Pečená zelenina s fazuľou s pošírovaným vajíčkom a fetou

Siguiente
Siguiente

Karfiolový „kuskus“ so šošovicou