Pečená zelenina s fazuľou, pošírovaným vajíčkom a feta syrom
Vegetariánske / 60 minút / Jednoduché
Tento recept má “z každého rožka troška”, sýta pečená zelenina, slaný grécky syr, šťavnaté cherry paradajky, biela fazuľa a vajíčko. Všetky tieto ingrediencie perfektne prepojí extra panenský olivový olej a korenie, ktorý vytvorí z tohto jedla vašu obľúbenú klasiku.
Ingrediencie
2 porcie
1 sladký zemiak
1/2 baklažánu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
300 g ružičkového kelu
200 g cherry paradajok
1/2 šálky bielej fazule
2 lyžice extra panenského olivového oleja
2 vajíčka
syr feta
soľ
korenie
tymian
oregano
Postup
Bielu fazuľu namočte cez noc v dostatočnom množstve vody. Na druhý deň sceďte a pridajte do hrnca aj s čerstvou vodou a varte 1 hodinu alebo až kým nebude fazuľa uvarená.
Teplovzdušnú rúru predhrejte na 185 ° C. Sladký zemiak ošúpte a nakrájajte na kocky. Nakrájajte cibuľu, cesnak, baklažán a ružičkový kel. Všetku zeleninu pridajte do vymastenej zapekacej misky, pridajte uvarenú bielu fazuľu, extra panenský olivový olej, soľ, korenie a bylinky a dobre premiešajte. Pečte v rúre 35-40 minút a občas premiešajte, aby sa všetko rovnomerne upieklo.
Cherry paradajky pridajte 10 minút pred dopečením.
Nechajte vychladnúť a pridajte rozdrobený feta syr.
V hrnci priveďte vodu k varu, vajíčka rozbite do pohára. Keď začne voda vrieť, primiešajte lyžicu octu, soľ a pridajte vajíčka. Varte 3 minúty a vyberte lyžičkou.
Dobrú chuť 😊
Tip na každý deň
Ak vám zvýšila pečená zelenina, môžete ju premeniť na vegetariánske placky, zmraziť a uvariť na večeru, keď sa vám po pracovnom dni nebude chcieť tráviť hodinu v kuchyni. Stačí v kuchynskom robote zmixovať zvyšnú zeleninu, ovsené vločky, až kým nevznikne pevné cesto. Vytvarujte z nich placky a obaľte v sezamových semiačkach. Jednoduché a chutné.